Trailertips: A Single Man

Trailern till modedesignern Tom Fords debutfilm ”A Single Man” är nästan hypnotisk med sin tickande klocka och stråkmusik. Filmen har genererat en hel del buzz och gott om positiva omdömen. Colin Firth vann pris för sin rolltolkning under filmfestivalen i Venedig och det surras om en Oscar för den brittiske skådespelaren.

Filmen utspelar sig i Los Angeles 1962, under kulmen av Kubakrisen, och är berättelsen om George Falconer, en brittisk collegelärare som kämpar för att finna meningen med livet efter att Jim, hans partner sedan lång tid tillbaka, gått bort. George lever i det förflutna och har svårt att tro på framtiden och vi får följa honom under en dag i livet, en dag då möten och en serie händelser leder till att han måste bestämma sig för om han tycker att det faktiskt finns någon mening med livet.

Tom Ford har inte enbart regisserat filmen utan står även för manuset efter en roman av Christopher Isherwood. Vi är nog inte helt ute och cyklar om Ford haft en del att tycka om både foto och kostym. Fotot är förövrigt av spanjoren Eduard Grau, född 1981, som inte gjort någon större spelfilm innan denna.

Vad man kan konstatera är att trailern, förrutom att den är hypnotisk, också är otroligt snygg med sin art direction och vintagefoto. Slurp & dräggel.

Måla mig intresserad. Filmen har svensk biopremiär i februari 2010.

Se trailern i HD hos Apple.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>