Jagad av en Thanador och Avatars riktiga fejkspråk

IGN har fått tag på ett 2,5 minuter lång klipp från Avatar. Du känner igen den första delen av klippet om du såg de 16 minuterna som släpptes under Avatardagen i slutet av augusti. Vill du dock se hur det slutade för Jake Sully (Sam Worthington) där under stubben/trädet – ta en titt på ovan klipp.

I övrigt så rapporterar /Film att språket Na’vi som pratas är så pass riktigt som ett fajkspråk kan vara. Cameron levererade ett par dussin ord till lingvisten Paul R. Frommer som sedan skapade runt 1000 ord till det nya språket för de storvuxna blåa Na’vifolket.

Det var precis så som Klingon började.

I was surprised [the actors] all did very well,” says Frommer, “and it gave me hope, too, that other people will try to learn it and speak it.” Speaking his language is “definitely doable for people, and so many people have learned Klingon, so there could be an interest.

Via: /film

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>