FAQ om Avatar från de som sett den

Väldigt nyligen så har alla media i USA och England fått se Avatar. De är dock belagda med embargo och får inte recensera filmen ännu. Det stoppar dock inte åsikterna från att komma ut. Vi har satt ihop några korta reaktioner här och /Film har en FAQ om Avatar.

Q – Do I need to see Avatar in 3D?

A – You need to see Avatar in 3D just as much as you need to see The Red Shoes in colour, Apocalypse Now in surround sound or Casablanca on a screen larger than an iPod. It’s about experiencing the full set of controls, for want of a better word, that the director has laid in wait for you, and in the best possible way. You might think you’re missing nothing if you see the film in 2D, but that isn’t true at all. Whether or not you even notice the 3D is not the point.

Läs vidare här om du vill se alla frågor och svar. Nästa vecka, under tisdagen och onsdagen kommer svensk media, bland annat vi, få chans att se filmen. Pepp!

Annars så har vi även slängt upp två stycken featurettes för Avatar på MovieZine. De är inga spoilers i nämnda featurettes, utan mera kött på benen när det kommer till världen och teknologin. Den ena har vi redan puffat för, men här kommer den och den nyaste:

Human Hardware

Planet Pandora

6 reaktion på “FAQ om Avatar från de som sett den

 1. Vilket skitsnack. En bra film är en bra film oavsett om man ser den på en svartvit 14″ TV med monoljud. Att förlita sig på tekniska gimmickar understryker bara att filmen kommer att bli försumbar.

 2. Dick Lindell: Självklart är en bra film en bra film även på en svartvit tv men det betyder ju inte att den inte gör sig bätre på en stor skärm med bra surround o i detta fall – 3D. Upplevelsen blir ju dess större med bra bild och ljud, ja hoppas du inte kan förneka det?
  Jag ska se den i 3D om möjligheten finns (vilket den också bör göra). Vad finns det för topmodern o bra 3D-biografer i stockholm?

 3. Hur som hur så kommer vi ju inte få se Avatar i det formatet som den är utvecklad för, dvs IMAX 3D. Och bor man in en mindre stad som jag själv gör så är det bara att bita i det sura äpplet och se den i gamla hederliga 2D.

 4. Såg den i 3D på Bergakungen i GBG den 23:e tillsammans med Patrik (han som skriver här på Sweetspot).
  Och jag tyckte filmen var riktigt riktigt bra.
  Storyn var väldigt tam, och som vanligt visste man juh hur den den skulle vara, men det gjorde inte så mycket för filmens effekter övervägde storyn med hästlängder.
  När vi kom till bion var jag helt säker på att jag skulle få sitta med 3D-glasögon av typen som när jag var liten och tittade på tv-piraterna på tv på 80-talet, men så var inte fallet här.
  Man fick ”riktiga” plastglasögon och dom satt ganska skönt faktisk.

  Filmen den var otroligt vacker att se på, landskapen som har gjorts var väldigt färgrika och mycket välgjorda.
  Jag är väldigt höjdrädd (och nä det är inget att skratta åt haha) och vet att vid ett tillfälle så flyger dom ner från ett berg, och då menar jag rakt ner. Och eftersom att man sitter där med sina 3D-glasögon så känns det betydligt mera som om man var där själv, och då fick jag en hissnande känsla i kroppen. Det var otäckt samtidigt som det var en härlig känsla.
  Tyvärr så får man inte den där riktiga känslan när man sitter i 3D-lokalen. Hade varit en SÅ mycket större känsla om man kunde titta åt sidorna när dom exempelvis går i en korridor (som Patrik ändå försökte haha).
  Men enligt mig så var detta helt klart årets film tycker jag nog.
  Mycket välgjord och ni som ska se den…….Det är värt att åka till en 3D-bio….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>