Spider-Man 4 skrotas – Sony startar om utan Raimi

Spider-Man

Sony har beslutat att skrota Spider-Man 4 efter att Sam Raimi lämnat projektet. Sam Raimi har rapporterats säga att han inte hinner med Sonys önskedatum för release under sommaren 2011 och samtidigt göra en bra film.

Detta gör att Sony skrotar den fjärde filmen helt och hållet och satsar på en reboot under 2012 med nya skådespelare och ny regissör.

sam-raimi-directin-hobbit.jpgSony går vidare med ett manus skrivet av James Vanderbilt och handlingen placerar Peter Parker i High School. Sony äger även rättigheterna till den grundhistoria som James Cameron skrev 1991 kring Peter Parker och hans skolår, något som fått fans att fantisera om hans inblandning i rebooten.

Med Spider-Man 4 borta från sitt schema så har Sam Raimi helt plötsligt en massa tid över. Om han gör World of Warcraft eller filmatiseringen av Dennis Lehanes ”The Given Day/Ett land i gryningen” är ej ännu klart. Båda är stora projekt på olika plan. Warcraft ett massivt fantasyfranchise och ”Ett land i gryningen” ett perioddrama som utspelar sig under 20-talets USA.

Efter hoppet hittar du Sonys pressrelease i ärendet och även Tobey Maguires uttalande när detta blev känt.

Sonys pressmeddelande:

Culver City, CA (January 11, 2010) — Peter Parker is going back to high school when the next Spider-Man hits theaters in the summer of 2012. Columbia Pictures and Marvel Studios announced today they are moving forward with a film based on a script by James Vanderbilt that focuses on a teenager grappling with both contemporary human problems and amazing super-human crises.

The new chapter in the Spider-Man franchise produced by Columbia, Marvel Studios and Avi Arad and Laura Ziskin, will have a new cast and filmmaking team. Spider-Man 4 was to have been released in 2011, but had not yet gone into production.

“A decade ago we set out on this journey with Sam Raimi and Tobey Maguire and together we made three Spider-Man films that set a new bar for the genre. When we began, no one ever imagined that we would make history at the box-office and now we have a rare opportunity to make history once again with this franchise. Peter Parker as an ordinary young adult grappling with extraordinary powers has always been the foundation that has made this character so timeless and compelling for generations of fans. We’re very excited about the creative possibilities that come from returning to Peter’s roots and we look forward to working once again with Marvel Studios, Avi Arad and Laura Ziskin on this new beginning,” said Amy Pascal, co-chairman of Sony Pictures Entertainment.

“Working on the Spider-Man movies was the experience of a lifetime for me. While we were looking forward to doing a fourth one together, the studio and Marvel have a unique opportunity to take the franchise in a new direction, and I know they will do a terrific job,” said Sam Raimi.

“We have had a once-in-a-lifetime collaboration and friendship with Sam and Tobey and they have given us their best for the better part of the last decade.This is a bittersweet moment for us because while it is hard to imagine Spider-Man in anyone else’s hands, I know that this was a day that was inevitable,” said Matt Tolmach, president of Columbia Pictures, who has served as the studio’s chief production executive since the beginning of the franchise. “Now everything begins anew, and that’s got us all tremendously excited about what comes next. Under the continuing supervision of Avi and Laura, we have a clear vision for the future of Spider-Man and can’t wait to share this exciting new direction with audiences in 2012.”

”Spider-Man will always be an important franchise for Sony Pictures and a fresh start like this is a responsibility that we all take very seriously,” said Michael Lynton, Chairman and CEO of Sony Pictures. ”We have always believed that story comes first and story guides the direction of these films and as we move onto the next chapter, we will stay true to that principle and will do so with the highest respect for the source material and the fans and moviegoers who deserve nothing but the best when it comes to bringing these stories and characters to life on the big screen.”

The studio will have more news about Spider-Man in 2012 in the coming weeks as it prepares for production of the film.

Tobey Maguire:

I am so proud of what we accomplished with the Spider-Man franchise over the last decade. Beyond the films themselves I have formed some deep and lasting friendships. I am excited to see the next chapter unfold in this incredible story.

6 reaktion på “Spider-Man 4 skrotas – Sony startar om utan Raimi

 1. Tycker idéen att göra en reboot i high school-miljö känns befängd och oroväckande. Men kan också se det positiva med att Raimi inte längre är med i spelet med tanke på Spider-Man 3s något urvattnade känsla…för att inte tala om dansen. Och Venoms mesröst förstås.

  • Jadu totte. Om du inte kan lyssna på tillgjorda röster så kanske science fiction inte är något för dig. Hur blir det när du kollar på starwars, sitter du och kalkylerar ut allting då? Om du har svårt för att se overkliga film effekter ska du nog hålla dig till Spielberg filmer.

   mvh

 2. Vet inte hur det här blir, men jag hoppas att dom behåller snubben som spelar J Jonah Jameson, han är nog den bäst castade i en superhjältefilm någonsin.

 3. men för helvete, när ska hollywood sluta med dessa evinnerliga reboots? De framstår ju bara som gnälliga småbarn

  ”Vi fick inte exakt som vi ville, nu gör vi en REBOOT istället! Börja om från början!”

 4. Jag var oerhört besviken på Spiderman 3 och Raimi var väll inte heller helt nöjd? Var det inte bland annat därför han ville ha mer makt att göra som han ville inför fyran?
  Jag såg fram emot fyran som fan, hoppades på stark en revansch från Raimi efter den något misslyckade trean. McGuire och Dunst var fantastiska i sina roller och Raimi hade byggt upp en underbar stämning i filmerna. Gör mig riktigt förbannad att det läggs ner, ännu en anledning att störa mig på Sony.

 5. Hejsan
  Spidermansgänget och jag tror att doctor octopus ska komma igen eller Electro ska möta honom spidermans dessa fiender
  ——————————————————–
  Hydro-man 5 spiderman film
  Mysterio 6 spiderman Film
  Scorpion 7 Spiderman Film

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>