Recension: Food, Inc.

Food Inc

En av 2009 års mest omtalade amerikanska dokumentärer är här. Publiken utlovas sanningen om matindustrin. Och får? Chock och spänning i sann Discoveryanda.

I en och halv timme serveras levereras den ena vidriga sanningen efter den andra om maten vi äter och hur den faktiskt produceras. Och tyvärr, känns det mesta både bekant och förutsägbart. USAs mat kontrolleras av en handfull företag som sätter vinst före miljö och kunders välmående. Men kanske måste det serveras just som regissören Robert Kenner gör, rakt i ansiktet, för att man ska haja till.

Läs vidare på recensionen

En reaktion på “Recension: Food, Inc.

  1. Såg den på en resa för nåt år sedan. Den ändrade mitt liv. Jag insåg att jag kan strunta i allt annat när det gäller etik eller miljö om jag bara slutar äta annat kött än närproducerat naturbetat kött. Därför äter jag nu mer lamm. Köper aldrig kycklingfilé längre utan bara hel kyckling eller kycklinglår.

    Jag gillar slutklämmen på filmen att man varje gång man köper mat eller dryck röstar för hur man vill att den ska produceras.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>