Årets oscarsnomineringar – Ovanligt förutsägbart?

Academy awards.jpg

Igår presenterades det vilka lyckliga få som blivit nominerade till en Oscar. Anne Hathaway och akademins president Tom Sherak presenterade de nominerade i en väldig hast. Note to self: De drar av det så fort att du inte hinner skriva ned dem under tiden. Till nästa år, vänta tills de är klara och kopiera texten från en annan sajt). Tänk om deras tempo i presentationen även kunde på något sätt kunde smitta av sig till den verkliga galan. Vi pratar en gala på 12 minuter!

Är du sugen på att se alla nomineringar så har vi skrivit ihop listan på MovieZine.

Avatar och The Hurt Locker får ses som de stora vinnarna med nio nomineringar var. Av de filmer jag har sett i kategorin ”Bästa film” (jag har missat The Blind Side, An Education, Precious, A Serious Man) så gillar jag alla val.

Jag förutspår att Avatar missar ”Bästa film”, vilket den borde göra, och ”Bästa regissör” men att den sedan plockar varenda andra kategori som den är nominerad i. Oscarsgalan 2010 kommer att bli Bigelows gala. Hos mig har hon väldigt låga odds för ”bästa regi”, speciellt efter sin DGA-vinst, och känns det hetaste valet bland de nominerade.

I en liten interntävling strax innan de nominerade presenterades lyckades jag pricka nio av de filmer som blev nominerade till bästa film. Vet inte om det säger något om min fantastiska känsla för feeling, eller om det helt enkelt var väldigt förutsägbart i år. Lutar mera åt det senare. Du kunde dessutom pricka in fem självklara genom att ta samma nomineringar som för DGA Awards.

Det enda felet jag hade var att jag plockade Crazy Heart som en av de nominerade för bästa film. En plats som istället gick till District 9. Något av en överraskning. Väldigt välförtjänt i mitt tycke!

Pixar har chansen att vinna en tredje Oscar i rad med sin nominering för Upp. En vinst jag hade varit nöjd med vilket annat år som helst. I år återfinner vi dock både Coraline och Den fantastiska räven i samma kategori. Tre av förra årets bästa filmer var animerade och Den fantastiska räven var den bästa av dem. Jag hoppas innerligt på den.

ta en titt på de nominerade. Börja klura och researcha. Snart drar vi igång den årliga ”Tippa Oscarsgalan” här på Bloggywood! Vi återkommer om den inom kort!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>