Dublin – Dag 3 (Del 1)

Jag som alltid har trott att bacon och ägg var synonymt med engelsmännen, men enligt alla irländare man har pratat med så beskriver de alltid en sådan frukost som en traditionell frukost här på Irland. Högst oklart om det var engelsmännen eller irländarna som började med den först, men det spelar inte så stor roll. Frukosten smakar inte sämre för det.

Det blev taxifärd till Burlington Hotel där galan och även intervjuerna skulle äga rum. De höll på för fullt att förbereda festen när vi anlände till lyxhotellet. Vi letade upp pressmänniskan som var ansvarig för intervjuschemat för att äntligen få reda på vilka intervjuer som skulle bli av. Men nyheterna hon hade till oss var inte direkt goda…

Det visade sig att det skulle bara bli två intervjuer för oss under dagen, men att chansen skulle ges att kunna prata med dem på röda mattan och efter galan. Det tragiska var dock att Kate Walsh, Burt Reynolds, och Jim Sheridan inte skulle dyka upp.

Däremot skulle vi i alla fall få enskilda intervjuer med Saoirse Ronan och Jon Voight och det var definitivt inte fy skam. Vi fick dock frågan om vi kunde tänka oss att göra intervjun med Londontidningen Irish World och vi bestämde oss för att låta vår intervjutid med den irländska tidningen. Det skulle ju vara intressant och se hur Saoirse pratade till irländska journalister. Trots att deras tidning var baserad i London var en av tjejerna irländska, närmare bestämt född i Belfast som nu är verksam i London.

Första intervjun blev med Saoirse som för övrigt uttalas Surshu enligt henne själv. Hon hade sina föräldrar med under intervjun som var väldigt enkla människor. Hela intervjun kändes mer som ett familjesamtal än en intervju med journalister. Det märktes att Saoirse inte var så mediatränad utan hela samtalet låg på en mer personlig nivå. Hennes pappa som också var skådespelare hade verkligen sinne för humor. Så fort pojkar kom på tal försökte han alltid skoja till det genom att säga han måste hämta jackan eller något annat för att slippa höra talas om det. Ordet boys förvrängde han med lätthet till toys, då han tyckte att det var mer lämpligt för sin snart 16-åriga dotter. Det blev en mysig liten intervju med en skådespelerska som har framtiden framför sig.

voight

Nästa intervju blev med Angelina Jolies pappa Jon Voight och vi blev även där de första som intervjuade honom. Eftersom vi kom så bra överens med tjejerna från Irish World gjorde vi även här intervjun tillsammans med dem. Men jag måste helt klart säga att denna intervju blev en som jag sent kommer att glömma. Oh boy.

Jag kom in först i rummet där Voight satt och väntade på oss och så fort han fick syn på mig utbrast han:

- Jag känner dig!

- Jaså?

- Jag glömmer aldrig en frisyr! Kul att träffa dig igen.

Med den inledningen insåg jag att Voight var en man med stort sinne för humor. Han var väldigt pratsam under hela intervjun som ägnades mycket åt John Boorman och ”Deliverance”. Dessutom fick vi även ett scoop av honom. Han hade nämligen fått ett manus av Boorman kvällen innan och planen var att de återigen skulle göra film tillsammans och vi var de första han talade om det för. Intervjun avslutades med lite fotografering där vi tog kort tillsammans med Voight. Självklart skulle han verkligen att peka ut min frisyr på bilden riktigt ordentligt. Vad ska man säga. Han var verkligen en glad överraskning. Mysigare människa får man leta efter. Jag har nog aldrig haft så roligt under en intervju. Att sedan Voight skulle bli så fascinerad över mig var ju definitivt en glad överraskning. Jag kommer aldrig att glömma honom och det verkade som att han inte skulle glömma mig heller. Det märkte jag senare på galakvällen, men mer om det i nästa inlägg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>