Ridley Scott producerar Pompeji-miniserie

scottpompeji-3.jpgFör ett antal år sedan försökte Roman Polanski och Robert Harris sjösätta ”Pompeii” – en filmatisering av Robert Harris roman med samma namn. Planen var att Polanski skulle regissera filmen om dagarna innan, och under, det berömda vulkanutbrottet.

Filmen ”Pompeii” gick under i samband med skådespelarstrejken och har legat död och begraven sedan dess. Nu verkar det som om Ridley Scott återupplivar projektet, men denna gång som en miniserie. Scott är ombord som producent.

Ridley Scott: ”Pompeii” is a strong and compelling character drama set against a backdrop of a flourishing but ultimately doomed civilization – exactly what makes great event television.

”Pompeii” kommer att bli en fyra timmar lång miniserie om allting går som planerat.

2 reaktion på “Ridley Scott producerar Pompeji-miniserie

  1. Intressant. Ibland tror jag att mänskligheten är uppdelad i de som tror att allt går åt helvete och de som har begripit att livet är evigt och alltså lever enligt himmelsparadigmen. Polanski lever absolut enligt helvetesversionen med sina skräckisar, som inte har lyckats överflyglas verklighetens helvete med en mördad fru och barn Sharon Tate och barnet som var i åttonde månaden.

    Och Pompeiji är den yttersta symbolen för människan okunskap (vet inte att dom bor bredvid en vulkan) och hur naturen funkar. Att vulkaner kunde vara så farliga som i Italien visste vi egentligen inte förrän 1980 då Mount St Helen tog död också på ett några vetenskapsmän, som fanns för nära och som strök med. Det är historien om allt som finns inom människor, om det görs på ett bra sätt.

    Och Ridley Scottt gillar jag som regissör. Inte minst för Alien-filmerna. Hoppas det blir så bra att serien kommer till vårt lilla land då.

  2. Den som läst Robert Harris enorma bok om Pompeijs undergång inser hur en excellent regissör som Ridley Scott kan få till storyn. Det var han som skulle ha gjort Guillous Arn-filmer. Istället blev det ”Kingdom of Heaven”. Sen har vi ”Bladerunner”, ”Gladiator” m fl. Ann Rudberg skriver i sin kommentar om Pompeij som den yttersta symbolen för människans okunskap. Förlåt, men vad säger man då om Neapel-borna? De har ett facit till hands. Vulkanen kan ju explodera igen, vilken sekund som helst. Live-katastrof! Montera kamerorna på lagom avstånd, boys and girls!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>