Final i Dödsmatchen: 80-talets bästa rulle!

Final i Dödsmatchen

Det är dags för final i Dödsmatchen! Den bästa filmen från 80-talet ska koras och två filmer står kvar på benen. Det är dags att göra det avgörande valet!

I semifinalen såg vi två Stjärnornas krig-filmer mot varandra. ”Jedins återkomst” hade dock inte så mycket att sätta till och ”Rymdimperiet slår tillbaka” gick vidare till finalen. Väl där kommer den filmen att få möta ”Blade Runner”; en film som slog sin rival ”Full Metal Jacket” i semifinalen.

Då är det dags att välja: ”Stjärnornas krig: Rymdimperiet slår tillbaka” eller ”Blade Runner”?

final-vs.jpg

3 reaktion på “Final i Dödsmatchen: 80-talets bästa rulle!

  1. Skandal att den tråkigaste Star Wars-filmen (ur orginal-triologin får kanske tilläggas) gick till final. Mot Blade Runner hade den aldrig haft en chans om det funnits någon form av rättvisa (eller god smak) i världen. ;)

  2. Henrik: Tråkigaste? Knappast. Visst det är inte samma matine känsla som i de andra två men å andra sidan så är Empire mer som en ”vanlig” film. Fast riktigt j*vla bra därför sticker den ut på ett positivt sätt för mig. Vad gäller Blade Runner så måste det ju vara en av världens mest överskattade/underskattade (beroende på hur man väljer att se det). Jag har aldrig riktigt fattat storheten i den, det är en ok scifi rulle men absolut inget mästerverk. Det är däremot filmmusiken i den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>